Batık Tırnak & Batık Tırnak Tel Uygulaması

Tırnak batması, günlük hayatta en çok karşılaşılan, sosyal hayatı etkileyen, yaşam kalitesini düşüren ayak sağlığı problemidir. Tırnağın uzamasıyla, kesimiyle ilgili veya baskı sonucunda tırnağın doğal yapısının bozulması batık tırnak probleminin oluşmasına sebep olur. Aşırı kilo almak, yanlış pedikür, yapısal özellikler, yanlış ayakkabı seçimi, ayakların çok terlemesi, çarpma, darbe, travmalar, mantar enfeksiyonu sonucunda tırnakta oluşabilecek kalınlaşmalar tırnak batmalarına sebep olur. Tırnaklardaki batık sadece dokunma ile acı ve ağrı verici olabildiği gibi, kızarıklık, şişlik ve iltihaplanma şeklinde de olabilir. Tırnak batmalarında enfeksiyon var ise, öncelikle bu enfeksiyonun giderilmesi gerekir. Tırnak batmaları cerrahi
olarak tırnak çekilmesi ile sonlandırılabilir; ancak bu yöntem tırnak yatağında bozulmaya sebep olacağı için her zaman kesin sonuç vermez. Çekilen tırnak tekrar uzamaya başladığında yeniden batık riski oluşturabilir. Cerrahi olarak tırnak çekiminde kişi, sosyal hayatından en az iki hafta uzak kalır, ayakkabı giyemez ve üzerine basamaz. Bir diğer yöntem, tırnağın batan kısmının tırnak yatağı boyunca kesilerek çıkartılmasıdır. Bu yöntemde
de tırnak yatağı bozulacağı için yeniden batık problemi yaşama riski yüksektir. Yapılan bu iki uygulamada da tırnağın canlı ve yeni doku üreten kısmı zarar görme riski taşır ve böyle bir durumda tırnak deformasyonları oluşabilir. Ayak sağlığı ünitelerimizde yapılan batık tırnak bakımlarında, kişi acı ve ağrısından kurtarılırken, sosyal hayatından da uzak kalmaz. Tırnağın uzama şekli kontrol edilerek uygulanan sistem, batığın tekrarlama riskini büyük ölçüde engeller.
 
 
 

3TO TEL SİSTEMİ nedir ve ne için kullanılır?

 
 
3TO TEL SİSTEMİ aynı diş çengeli gibi, ayak ve el tırnakları için, tırnak deformelerini düzeltici bir teldir.
 
Günümüzde batık tırnak bakımları en sağlıklı olarak medikal ayak sağlığı bakım merkezlerinde yapılmaktadır. Bu merkezlerde, tırnağın doğal uzama süreci desteklenerek yapılan batık bakımları, daha hızlı, kesin ve ağrısız çözüm oluşturur.
Batık tırnak tedavisinde dünyanın pek çok yerinde tercih edilen “3TO tel yöntemi” ayak sağlığı bakım merkezlerinde ayak bakımı uzmanları tarafından uygulanır. Bu sistemle yatağı bozulmuş ve yanlardan ete gömülmüş olan tırnak iki tarafından özel titanyum tellerle askıya alınıp, ortadan sıkıştırılarak yukarıya kaldırılır. Tırnak askıdayken, tırnak yatağı yeniden ve baskı altında olmadan şekillenir. Tırnak uzaması takip edilerek telin uygulandığı yer uygun periyotlarla değiştirilerek kontrol sağlanır. Tırnak uzamasıyla birlikte batık olan bölgeden serbest tırnak ucuna ulaşıldığında batığın tamamen geçtiği ve tırnak yatağının tamamen düzeldiği görülür. Batık her ne sebeple oluşmuş olursa olsun bu yöntemle, etkin, sağlıklı, acısız ve günlük yaşamdan kopmadan batığın iyileşmesi sağlanır.3TO tel yönteminin uygulanmasından hemen sonra ayakkabısını giyebilen kişi spor yapabildiği gibi uzun saatler ayakta kalabilir.
Batık oluşumunun önlenmesi ya da oluşmuş batığın giderildikten sonra tekrar oluşmaması için, batığa sebep olabilecek olumsuzlukların günlük yaşantıdan uzaklaştırılması gerekir. Ayakkabılar özenli seçilmeli, tırnak kesimine dikkat edilmeli, ayak darbe ve travmalardan korunmalıdır.