Tırnak Batmasına Tel Uygulaması

Tırnak Batmasına 3TO TEL Uygulaması nedir ve ne için kullanılır?

 
3TO TEL Sistemi aynı diş çengeli gibi, ayak ve el tırnakları için, tırnak deformelerini düzeltici bir teldir. Tırnak batmaları, günlük hayatta en çok karşılaşılan ayak sorunları arasında yer alır.  Çeşitli sebeplerden dolayı tırnak yatağında oluşan bozulma, tırnağın doğal yapısının ve uzama şeklinin kaybına, dolayısıyla da batığa neden olur.
 
Günümüzde batık tırnak bakımları en sağlıklı olarak medikal ayak sağlığı bakım merkezlerinde yapılmaktadır. Bu merkezlerde, tırnağın doğal uzama süreci desteklenerek yapılan batık bakımları, daha hızlı, kesin ve ağrısız çözüm oluşturur.
Batık tırnak tedavisinde dünyanın pek çok yerinde tercih edilen  3TO tel yöntemi  ayak sağlığı bakım merkezlerinde ayak bakımı uzmanları tarafından uygulanır. Bu sistemle yatağı bozulmuş ve yanlardan ete gömülmüş olan tırnak iki tarafından özel titanyum tellerle askıya alınıp, ortadan sıkıştırılarak yukarıya kaldırılır. Tırnak askıdayken, tırnak yatağı yeniden ve baskı altında olmadan şekillenir. Tırnak uzaması takip edilerek telin uygulandığı yer uygun periyotlarla değiştirilerek kontrol sağlanır. Tırnak uzamasıyla birlikte batık olan bölgeden serbest tırnak ucuna ulaşıldığında batığın tamamen geçtiği ve tırnak yatağının tamamen düzeldiği görülür. Batık her ne sebeple oluşmuş olursa olsun bu yöntemle, etkin, sağlıklı, acısız ve günlük yaşamdan kopmadan batığın iyileşmesi sağlanır.3TO tel yönteminin uygulanmasından hemen sonra ayakkabısını giyebilen kişi spor yapabildiği gibi uzun saatler ayakta kalabilir.
Batık oluşumunun önlenmesi ya da oluşmuş batığın giderildikten sonra tekrar oluşmaması için, batığa sebep olabilecek olumsuzlukların günlük yaşantıdan uzaklaştırılması gerekir. Ayakkabılar özenli seçilmeli, tırnak kesimine dikkat edilmeli, ayak darbe ve travmalardan korunmalıdır.